Domov
SLO I ENG I DE
 

 



Potice Kostelke pečejo ob
raznih slovesnostih.

 

Potica z drobnimi ocvirki (gramlji)

Tudi to poslastico (poatico) so gospodinje pripravljale redko, ob praznikih in gostijah, in to predvsem le v premožnejših družinah.

Potrebujemo (za več oseb):

· testo kakor za kruh (črna moka).

Testo najprej vzhaja, potem ga položijo na prt, rahlo posut z moko ter razvaljajo kot za potico; nato ga potresejo z drobnimi ocvirki. Testo zvijejo in pustijo ponovno vzhajati. V pečici pri temperaturi od 180 do 200 stopinj Celzija pečejo približno 1 uro.

Ocvirkova potica je najboljša še mlačna. Ponudijo jo samostojno, kot priboljšek, lahko tudi po enolončnici, ob primerni pijači in podobno.

(več: Kostelske drobtine)

 
Foto galerija

Foto galerija
(C) TŠD Kostel
Izdelava strani: Bela Svetloba d.o.o.