KOLPA 2018
RAZPIS
Za 29. tradicionalni, mednarodni tekmovalni spust
» SLOVENSKE REKE «
KAJAK, KANU, RAFTING
Mini raft R2 in Raft R6 se štejeta za POKAL SLOVENIJE
ORGANIZATOR:
TŠD Kostel in Rafting zveza Slovenije
KATEGORIJE: Vse kategorije kajaka, kanujev, raftov in mini raftov.
PRIJAVE Na zgornji naslov ali na startu pol ure pred zaÄŤetkom.
PRAVILA: Vsak udeleĹľenec nastopa na lastno odgovornost, obvezna uporaba zašÄŤitne opreme.
Po konÄŤanem spustu bo na cilju druĹľabno sreÄŤanje.
STARTNINA: 10,00 € po osebi ( plaÄŤilo na zbornem mestu).
NAGRADE: Vsak udeleĹľenec prejme majico ter toplo malico in napitek.
VABIMO VSE LJUBITELJE VODA, ŠE POSEBEJ ÄŚISTE REKE
KOLPE, DA SE UDELEŽIJO TEGA SPUSTA IN PREŽIVIJO LEPE
TRENUTKE V ÄŚUDOVITI NARAVI !
NA SVIDENJE NA KOLPI !
RAZPIS
Za tekmovanje ljubiteljev priprave kostelskega ÄŤušpajsa
TuristiÄŤno športno društvo (TŠD) Kostel organizira dvanajsto posebno kulinariÄŤno prireditev za ljubitelje kuhanja znaÄŤilne kostelske enolonÄŤnice – Kostelskega ÄŤušpajsa.
Vse, ki ste ljubitelji in/ali vešÄŤi priprav enolonÄŤnic, vabimo da se udeleĹľite tega zanimivega tekmovanja. Kostelski ÄŤušpajs boste kuhali na IZLETNIŠKI KMETIJI PADOVAC v Selu pri Kostelu, v petek 18. avgusta 2017.
Zbor tekmovalcev bo ob 16.00 uri. Dogovor o podrobnostih tekmovanja bo trajal do 16.30 ure. Takrat je tudi priÄŤetek kuhanja.
TŠD Kostel vabi vse, ki imate primerno opremo (kotliÄŤek na plin), da se udeleĹľite tekmovanja in kuhate na omenjeni lokaciji, kar bo nedvomno zanimiva atrakcija. Vsi sodelujoÄŤi morajo svoje kuhanje organizirati tako, da bo Kostelski ÄŤušpajs kuhan najkasneje do 18.30 ure.
Kostelski ÄŤušpajs pripravite iz naslednjih sestavin (za deset oseb), ki jih morate priskrbeti sami:
- 70 dag ene vrste mesa,
- 30 dag rdeÄŤega korenja,
- 30 dag stroÄŤjega fiĹľola,
- 40 dag graha,
- 40 dag sveĹľega zelja,
- 40 dag krompirja,
- 40 dag mlade koruze,
- po okusu: olje, ÄŤebula, moka, sol, poper, dišave.....
Za prostor, jedilni pribor, kruh in pijaÄŤo bo poskrbel organizator, TŠD Kostel. Zagotovili bomo tudi gostinske usluge in kulturni program.
Kostelski ÄŤušpajs bo degustirala in ocenjevala strokovna triÄŤlanska komisija znanih kulinariÄŤnih strokovnjakov: Marija Bauer, Leon Pogelšek in Brigita Jalšovec, nato bo sledila pokušina pripravljenih jedi in druĹľabno sreÄŤanje.
Organizator bo prvim trem podelil priznanja in darila, vsi udeleĹľenci tekmovanja pa prejmejo zahvalo za sodelovanje in praktiÄŤno darilo.
VLJUDNO VABLJENI
Hrib pri Fari, 02. 08. 2017
Predsednik TŠD Kostel
dr. Stanko NikoliÄŤ